felicia-

DAG 28 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Lämnat mitt första blodprov för denna behandlig! Så satans jobbigt att inte få äta på 10 timmar, magen kurrar rätt rejält på morgonen och speciellt för mig som äääälskar frukost. Iallafall så gick allt bra, vet dock inte hur värdena ser ut men får nog reda på det den 21 oktober då jag ska på återbesök. Var även tvungen att hämta ut ett nytt paket Iso, eftersom jag bara har några dagar kvar på min gamla!
Klämde några småfinnar igår kväll (dumma mig) och några efter skolan idag (dumma, dumma mig!!), men inget som har förvärrats ännu iallafall.
Är på rätt dåligt humör idag, och har väldigt mycket plugg framför mig..

Ta dig i röven jävla samhällsprov! 

DAG 27 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Halloj! Har inte orkat uppdatera på några dagar eftersom det inte händer några speciellt drastiska saker på en natt eller 2. Acnen är en aning bättre, finnarna torkar ganska fort och man kan liksom pilla ut dom som små hårda bollar. Har dock några stora och onda kvar i ansiktet. Imorgon ska jag ta mitt första blodprov för kuren, hoppas verkligen inte att det syns att jag drack alkohol i fredags! Känns som att jag sviker min hudläkare om det syns... Ja, hoppas iallafall att resultaten är bra så jag kan fortsätta knapra på! 
Idag ska jag och elin på vårat första pass för hösten, så himlans skönt!

ska bli så fit innan jag åker till Thailand (mmm 74 days to go)

DAG 24 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Finns inget speciellt nytt att säga om acnen. Kan kanske se en liten förbättrning(!!!) runt munnen, då jag brukade ha massa "bubblor", liksom småfinar under huden där men de finns inte längre kvar. Inte lika många iallafall. Annars har jag fått torrare fläckar på halsen, ena näsborren har blivit jättetorr och blöder lite ibland (usch låter så snuskigt). Har även märkt att ögonen är torra, speciellt på morgonen.
Både igår och idag har jag haft riktig huvudvärk, vet inte om detta kan vara en biverkning eller TBE/hjärnhinneinflammation av fästingen :-(. Eller så är det bara för att jag har sovit lite knackigt några dagar denna vecka. Hoppas att det ger sig och att det inte är något allvarligt. 

 

DAG 22 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Igår var det 3 veckor sedan jag började med Iso, var så uppe i varv av både stress och ilska igår så jag glömde helt av det. Måste berätta att jag hittade en fästing på mig igår, inte riktigt säker på att det var en fästing för den var så liten och hade antagligen inte hunnit bita fast ännu. Men är superorolig över att ha fått TBE nu så varenda biverkning för TBE tror jag att jag har fått. Har jätteont i huvud just nu och tror jag håller på att dö (men peppar, peppar att det inte är TBE!)
Annars har finnarna som jag klämde inte blivit värre utan är uttorkade, Några nya men inte "innebrännare", utan gula och ytliga. Läpparnas torrhet har gått över en aning, men halsen är torrare än någonsin!
  

Ja, 2 ocharmiga bilder som alltid. På första bilder ser nu hur torr och rödflammig min hals är, gälet!

DAG 21 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Jaha, hoppas livet har en bra ursäkt till varför jag har fått ytterligare finnar. När jag kom hem efter en jobbig dag i skolan då kunde jag inte hålla mig från att klämma, jag menar det blir ju ändå inte bättre så varför inte förvärra det lite extra. Jag hade fått 5 nya böld onda finnar när jag vakande och det bara spände i hela ansiktet, och att klämma dem lättar så otroligt mycket på trycket. Känns som att det är första gången på hela dagen som jag kunde andas. Kanske inte precis men ni hajar. 
Nu kallar pluggandet till mina 2 prov denna vecka, hej rudbeck.

 

DAG 20 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Nej, nej, nej. ÄNNU MER FINNAR. Hur mycket kan mitt ansikte gömma i sina porer egentligen? Blir galen. Och jag vet att jag borde hålla ut, och jag ska hålla ut, men tålamodet rinner ur mina händer. Jag känner mig så himla maktlös, och det kokar i mig av ilska. Blir så arg när jag ser mig i spegeln, inte ledsen även fast tårarna sprutar, utan bara arg. Varför kan jag inte också vara fin?
Kände inte alls för att träffa mina tjejer igår även fast jag skulle vilja. Utan finnarna satte stop för mig, igen. Detta kommer låta så sjukt men att umgås med mina kompisar kan ibland få mig att må ännu sämre. Inte för att dem är taskiga eller något sådant (dem är ju bästa!!), utan för att alla är så fina. Och finnfria. Och sen ser jag mig själv i reflektionen i fönstret vid det där fiket och det ända jag ser är finnar. Och jag blir orolig över att det är det ända dem också ser. Att det är det alla ser. Och att folk pratar om hur äcklig och ofräsch jag är, även fast jag duschar och tvättar mig lika många gånger som dem. Skäms för att visa mig utan smink för min pojkväns föräldrar, eftersom jag tror att dem kommer tycka sämre om mig då. Hatar att solen är framme eftersom ljuset gör finnarna ännu mer synliga.  Längtar så mycket tills dem tankarna inte existerar i mitt huvud längre, längtar tills jag har ork och kraft till att hela tiden hitta på saker. Tills jag inte bryr mig om vad det är för väder. Tills jag slipper springa upp på toaletten och sminka mig innan frukost. Nu vill jag bara ligga hemma utan att ha en chans att behöva se mig i någon reflektion eller spegel.
Ska inte bli så långrandig här, ville bara skriva av mig lite!

  

dagens ansikte då, hemska hemska ansikte.

DAG 18 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Måste ha gjort Gud något eftersom acnen bara blir värre och värre ju längre in i kuren jag kommer. Nya utvecklas hela tiden och jag hinner nästan bara komma till skolan innan 2 nya redan har adderats till min samlig i ansiktet. Känns ju riktigt jobbigt när jag nu äntligen har kommit en bit in på behandligen också.
Något positivt är att jag inte har tvättat håret sen i tisdags och det är fortfarande inte fettigt och äckligt! Detta måste ju vara den bästa biverkningen (förutom att finnarna försvinner NÅGON GÅNG KANSKE!!!!), så himla skönt att slippa tvätta det varannan dag!
Har även märkt av ryggsmärta när jag ska resa mig/lägga mig ned, känns som att detta har med medicineringen att göra men är inte helt 100 ännu. Har inte haft såhär innan så det lär bero på Iso. 
Jaaa, eftersom jag inte har några planer på att lämna mitt hus på hela helgen, så tänkte jag nu baka och städa tillsammans med Lana Del Rey i högtalarna. Hörs!

DAG 17 MED ISOTENTENOIN ORIFARM

Blä, nya finnar överallt och vill dö. Seriöst vad menar ens livet? Skönt att det är fredag imorgon så att finnarna kanske hinner lägga sig under helgen och jag slipper se ut som en prickigkorv i skolan nästa vecka... Hörs av/ trötta hestar

DAG 16 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Alltså vad händer ens? Ansiktet har blivit mycket värre! Massa nya "småfinnar" runt munnen och vissa som gör lite ont. Blir så himla ledsen, trodde ju att det bara skulle bli bättre, men hade tydligen riktigt fel. Läpparnas torrhet har tagits till en ny nivå och mungiporna har spruckigt ännu mer. Gör så ont att gäspa, gapa när jag ska äta och skratta. Undra vad jag ska göra åt detta, för det kan verkligen inte fortsätta vara så..  Är förkyld som en tok också.
Nej hörrni, livet är fan inte på topp nu.

lite Håkan bara för att 

 

DAG 14 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

2 veckor, hallelujah! Tiden har verkligen sprungit förbi, speciellt den sista veckan! Hur står allt till då? Jo, (pucko) jag klämde och pillade en massa igår... Och detta brukar aldrig båda gott för mig och jag brukar alltid vakna upp med dubbelt så många finnar. Men icke sa nicke, 1 ny finne bara!
Läpparna känns som sandpapper men fick tips på att använda Niveas blåa burk så det ska jag absolut göra, på en gång!
  

SVAR PÅ FRÅGA

Någon frågade om vad som kan hända när man dricker alkohol samtidigt som man äter medicinen. Vad som kan ske och hur farligt det är.
Jag vet inte speciellt mycket om vad som kan hända, men både Isotrentinoin Orifarm och alkohol bryts ned i levern. Om man då dricker alkohol blir det extra mycket belastning på levern. Men eftersom man går på regelbundna blodtagningar för att se så allt står rätt till kan man se om leverenzymen i blodet har ökat.
Men för att undvika permanent leverskada så ska man helst låta bli att dricka under denna period. Men en öl/glas vin skadar knappast, det är "black-out" fyllorna som man ska undvika!

 

DAG 13 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Helvete vad mina läppar är uttorkade, sitter med ett fett lager vaseline på dem just nu! Mungiporna har spruckit och gör jätteont när jag skrattar, (jävligt synd eftersom det ända jag gör är att skratta). Ingen ny finne faktiskt, kanske någon som har "utvecklats" och gått ifrån ont böld till gul och "klämbar". Även fast jag vet att man icke ska klämma, så kan man knappt hålla fingrarna borta.
Igår drack jag alkohol för första gången på denna kur, kände ingenting konstigt eller sådant. Vet inte riktigt vad som kan hända men hoppas verkligen inte att det syns på blodprovet eller att levern börjar krångla!
 Hade annars en jätterolig kväll när vi firade Linus som fyller 20 imorgon!
 

please, save my lips <3<3<3

DAG 11 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Fredag den 13 började inte speciellt bra för mig (som räknat kanske), då jag hade fått ytterligare några finnar. Nu onda, fast ändå små, knölar runt munnen. Usch, detta är inte alls kul. Känner mig asvidrig rent ut sagt.
Att träna känns heller inte kul, när jag svettas svider det så mycket på mina torra partier. Men jag försöker att kämpa mig igenom mina gympass ändå.

Dagens ansiktsburk alltså, fyfan. Hatten fick åka på sista bilden pga fin frippa.
På första bilden kan man även se lite hur röd jag har blivit på halsen. Detta pga torrheten alltså.  

DAG 10 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Usch, vaknade upp med 3 nya finnar runt munnen och några till i pannan. Men finnarna runt munnen var inte "bölder" som gör ont, vilket jag brukar få. Utan dessa var bara små och gula (låter så jävla äckligt). Men i pannan gör de lite ont, dock är pannan faktiskt det ända stället i ansiktet där det nästan inte spelar någon roll om jag får finnar. Konstigt nog.
Hoppas detta var min uppblossning så att det bara blir bättre från och med nu!

 

DAG 9 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Kände inte att bloggen behövde en uppdatering igår eftersom inget nytt ändå har uppkommit. Det har det väl inte gjort idag heller, men har inget bättre för mig nu.
Läpparna har blivit torrare och fnasigare, ansiktet känns nästan bränt när jag smörjer in det. Ni vet, som om man skulle ha bränt sig i solen och det blir lite stramt och hettar. Men detta bara när jag smörjer mig, annars känns det som vanligt. Ingen uppblossning ännu (peppar, ta i trä)!
Och halsen är fortfarande lika torr som detta: