felicia-

DAG 176 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Tänkte visa lite bilder på hur jag ser ut nu med hela 176 dagar på medicinen! Har nästan glömt bort att jag är på en kur.

Jag har markerat 2 olika områden som ni ser på bilderna.
1an var mitt främsta problem-område och det har blivit så otroligt mycket bättre! Hade aldrig kunnat tänka mig att resultatet skulle bli så bra. Lite rött och lite ärr men inte alls så mycket som jag trodde. 
2an var då det andra problem-området (även fast de nästan "gick ihop" med varann). Där är ärren mer synliga även fast acnen inte var lika allvarlig. Ärren precis där stör jag mig väligt mycket, även fast jag är så himla glad att det inte är finnar där fortfarande! Annars hade jag som sagt "normal" hy på dem andra ställena (panna, brös, rygg osv.) Även fast jag absolut fick någon finne i pannan och bröstet ibland.
Jag är fortfarande torr som en apa på läpparna, eksem i armvecken (dock mycket bättre efter att jag fick Locoid utskrivet!!), torr på resten av kroppen också. Högra mungipan har spruckit så det gör lite ont att äta och skratta.

Här är lite före-bilder där ni ser mina problem-områden, vet att ni har sett dessa bilder ca 200ggr men:

   

DAG 167 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Helgen har varit underbar och fullspäckad! På fredagen var det alla hjärtans dag och firande den såklart med mitt fina pojke. Vi åt på en indisk restaurang och drack vin själva på en restaurang för första gången! Kände mig så vuxen! Efter maten gick vi och träffade några av hans kompisar på AllStar innan vi åkte hem för att fortsätta mysa.

 Fick så fina rosor av Victor!

Lördagen spenderades på stan i en lokal där Emina skulle firas! Vi åt pizza, spelade beerpong, dansade och skrattade. Mycket lyckad fest, hade jätteroligt!

Bilderna snodde jag från http://eminas.forme.se 

På söndagen firade jag och Victor 2 år, så vi började med att äta en mumsig voffel-frukost. Sedan åkte vi och köpte mat innan vi åkte och bastade i några timmar. Till sist åkte vi hem till mig och lagade tacos. Hade självklart en jättebra dag med mitt fina fina hjärta, han gör mig så glad! Skulle aldrig kunna tänka mig livet utan honom 


DRÖMKLÄNNINGEN!

Åh denna klänning <3
Så fin i vår till en skinjacka och min stora svarta hatt, spriger ned på stan och köper den direkt!! 

SVAR PÅ KOMMENTAR

Fick en superlång kommentar och jag kände att det var bäst att svara på den i ett inlägg!

Hejsan! Sökte runt lite om thailand i samband med isotretinion orifarm. Då jag åker nu i slutet av månaden. Hade varit supersnällt om du kunde svara på samtliga frågor! Har tagit medicinen sen i oktober. 1. Har du tips på solkrämer man kan använda i thailand ?gärna några utan massa feta oljor i. 2. Hur gick det att få med medicinen vid flygplatserna? Känns som att jag kommer bli arresterad för knarksmuggling. Om inte i sverige så i thailand. Känns lite jobbigt att stå och behöva förklara för alla vad det är för typ av tabletter. Hur gick allt för dig? 3. Hur ska man anpassa sig till solen? Vet att huden är mycket känsligare men enligt min hudläkare sa hon att man inprincip konstant skulle vara under ett parasoll och ha en skjorta på sig? Är detta något du också rekomenderar? Känns ju lite halv b att åka till thailand och knappt kunna sola. Men känns som att läkarna har rätt lätt till att överdriva? 4. Hur funkar det med alkohol. Även fast det mer är en utforska resa än festresa vill och kommer man ju såklart att dricka. Hur lägger du upp allt det där? fått några bieffekter? Har inte druckit egentligen varje helg sen jag fick medicinen utan att känna av några som helst bieffekter men aldrig varit riktigt berusad sen jag börjat tagit den. Har du några erfarenheter? 5. Har du något du kommer på jag ska tänka på nere i thailand i samband med medicnen? Alla småfakta är bara roligt att få veta. Hoppas du har tid att besvara alla dessa frågor. Ber även om ursäkt om det möjligtvis var lite oklara och att dem gramatiskt korrekta. Tack på förhand.

Halloj och vad kul att du ska åka till Thailand, verkligen världens bästa land!
1. Jag använde mig inte utav någon speciell, tog bara den jag hade hemma. Eftersom jag är väldigt torr så kändes det skönt när solskyddsfaktorn var lite "oljig" faktiskt. Kändes som en riktig fuktbomb! Jag använde ACO's extra light face sun cream med 20 i skydd (mycket bra, denna är inte oljig!). Till kroppen använde jag också ACO solskyddsfaktor i 20 tror jag. Den tog slut där nere så var tvungen att köpa en ny från deras "inhemska", men den luktade väldigt gott. Ett plus!
2.  Haha jag tänkte faktiskt precis samma sak! Att ta med sig 50 tabletter till ett annat land kändes lite scary men det var inga problem. Varken i Sverige, Phuket eller Bangkok! 
3. Första dagen trodde jag att jag skulle kunna pressa precis som vanligt. La mig i den starka solen mitt på dagen, och var bränd som en kräfta efter bara 15 minuter. Sedan lärde jag mig att hålla mig under parasollet, iallafall när solen var som starkast. Annars var det inga problem. Flagade mycket och lätt, väldigt synd eftersom brännan försvann... Som man alltid säger när man åker utomlands är att man "ska vara försiktig i början så att man inte bränner sig", och det är verkligen vad man ska göra. Så tråkigt att bränna sig och knappt kunna sova för det gör så ont. Jag skulle också valt en högre solskyddsfaktor, kanske 30.
4. Eftersom att jag var där med min mamma så blev det inte så mycket till fest. Men visst blev det någon bärs till maten och kanske mitt på dagen. Men genom erfarenheter hemifrån så skulle det inte vara några problem med att dricka och bli full. Har inte känt av några problem med levern ännu (peppar, peppar)!
5. Skydda ansiktet mot solen. Jag tänkte hela tiden att ansiktet var det ända jag behövde sola, eftersom det brukar hjälpa mot finnar. Men detta resulterade i att jag blev bränd och fick blåsor i pannan. Såg nästan bara värre ut. Saltvattnet hjälpte dock att torka ut alla små finnar (got to love saltvatten!). 
Ha en trevlig resa!!

Saknar detta paradis så mycket nu!

 

DAG 161 MED ISOTRETINOIN ORIFARM

Mycket ledsen över att jag aldrig tar tag i att visa mitt ansikte nu för tiden. Har så mycket att göra som att plugga teori, träna och söka alla möjliga jävla jobb. Har även en massa födelsedagspartyn att se fram emot, 3 helger i rad nu faktiskt! Riktigt roligt men usch vad plånkan kommer svida. 
Annars har jag lite probs med medicinen faktiskt. Läkaren sa att jag skulle äta 755 piller men enligt mina egna kalkylationer (inte så väl uträknade kanske därför det är fel) så har jag bara käkat 600 st. 
Ville bara visa ett litet livstecken, nu kurrar magen. Dags för lite keso och banan ;)

Ifrån en mysig kväll hemma hos Johan i fredags, bästa jejjk! 

LONG TIME NO SEE

Hej! Bloggen kommer alltid i andra hand nu för tiden, eller ja inte ens i andra hand. Snarare i sista hand. Iallafall så känner jag att jag är på banan när det gäller livet. Har sökt lite jobb, skickat in massa plugg, kommit igång med träningen och tar min första körlektion om 3 dagar. Nu jävlar ska det där körkortet tas, har en tävling mot Victor om vem som kommer ta först och jag vägrar att förlora! Men nu väntar PH och tacopaj på mig. Ska blogga lite finnar inom en snar framtid, lovar!

Från en mycket rolig kväll med en mycket bra Elin!

Upp