felicia-

SVAR PÃ… KOMMENTAR

Fick en superlång kommentar och jag kände att det var bäst att svara på den i ett inlägg!

Hejsan! Sökte runt lite om thailand i samband med isotretinion orifarm. Då jag åker nu i slutet av månaden. Hade varit supersnällt om du kunde svara på samtliga frågor! Har tagit medicinen sen i oktober. 1. Har du tips på solkrämer man kan använda i thailand ?gärna några utan massa feta oljor i. 2. Hur gick det att få med medicinen vid flygplatserna? Känns som att jag kommer bli arresterad för knarksmuggling. Om inte i sverige så i thailand. Känns lite jobbigt att stå och behöva förklara för alla vad det är för typ av tabletter. Hur gick allt för dig? 3. Hur ska man anpassa sig till solen? Vet att huden är mycket känsligare men enligt min hudläkare sa hon att man inprincip konstant skulle vara under ett parasoll och ha en skjorta på sig? Är detta något du också rekomenderar? Känns ju lite halv b att åka till thailand och knappt kunna sola. Men känns som att läkarna har rätt lätt till att överdriva? 4. Hur funkar det med alkohol. Även fast det mer är en utforska resa än festresa vill och kommer man ju såklart att dricka. Hur lägger du upp allt det där? fått några bieffekter? Har inte druckit egentligen varje helg sen jag fick medicinen utan att känna av några som helst bieffekter men aldrig varit riktigt berusad sen jag börjat tagit den. Har du några erfarenheter? 5. Har du något du kommer på jag ska tänka på nere i thailand i samband med medicnen? Alla småfakta är bara roligt att få veta. Hoppas du har tid att besvara alla dessa frågor. Ber även om ursäkt om det möjligtvis var lite oklara och att dem gramatiskt korrekta. Tack på förhand.

Halloj och vad kul att du ska åka till Thailand, verkligen världens bästa land!
1. Jag använde mig inte utav någon speciell, tog bara den jag hade hemma. Eftersom jag är väldigt torr så kändes det skönt när solskyddsfaktorn var lite "oljig" faktiskt. Kändes som en riktig fuktbomb! Jag använde ACO's extra light face sun cream med 20 i skydd (mycket bra, denna är inte oljig!). Till kroppen använde jag också ACO solskyddsfaktor i 20 tror jag. Den tog slut där nere så var tvungen att köpa en ny från deras "inhemska", men den luktade väldigt gott. Ett plus!
2.  Haha jag tänkte faktiskt precis samma sak! Att ta med sig 50 tabletter till ett annat land kändes lite scary men det var inga problem. Varken i Sverige, Phuket eller Bangkok! 
3. Första dagen trodde jag att jag skulle kunna pressa precis som vanligt. La mig i den starka solen mitt på dagen, och var bränd som en kräfta efter bara 15 minuter. Sedan lärde jag mig att hålla mig under parasollet, iallafall när solen var som starkast. Annars var det inga problem. Flagade mycket och lätt, väldigt synd eftersom brännan försvann... Som man alltid säger när man åker utomlands är att man "ska vara försiktig i början så att man inte bränner sig", och det är verkligen vad man ska göra. Så tråkigt att bränna sig och knappt kunna sova för det gör så ont. Jag skulle också valt en högre solskyddsfaktor, kanske 30.
4. Eftersom att jag var där med min mamma så blev det inte så mycket till fest. Men visst blev det någon bärs till maten och kanske mitt på dagen. Men genom erfarenheter hemifrån så skulle det inte vara några problem med att dricka och bli full. Har inte känt av några problem med levern ännu (peppar, peppar)!
5. Skydda ansiktet mot solen. Jag tänkte hela tiden att ansiktet var det ända jag behövde sola, eftersom det brukar hjälpa mot finnar. Men detta resulterade i att jag blev bränd och fick blåsor i pannan. Såg nästan bara värre ut. Saltvattnet hjälpte dock att torka ut alla små finnar (got to love saltvatten!). 
Ha en trevlig resa!!

Saknar detta paradis så mycket nu!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas